Header Ads

header ad

Naan Pizza Recipe | SooperRecipes



Naan Pizza Recipe, try something new in dinner, combine these two recipes to make a new delicious meal. Naan with pizza topping is amazing in taste and you can make it easily without oven. Give try to this naan bread pizza recipe and share your feedback with us. ...


Naan Pizza Recipe
Ingredients for naan:
All-purpose flour 2 cups
Baking soda 1/2 tsp
Sugar 1/2 tsp
1/4 cup Yogurt
Salt to taste
Oil 2 tbsp
Yeast 1 tsp
Lukewarm water (for kneading)
Egg (beaten) as required
Ingredients for pizza topping:
K&N’s Tikka Topping as required
Pizza sauce as required
Black olives as required
Jalapenos as required
Red bell pepper as required
Capsicum (diced) as required
Onion (diced) as required
Sweet Corns as required
Mozzarella cheese as required
Cheddar cheese as required
Directions for naan:
Prepare K&N’s Tikka topping as per the instructions on pack. Set aside.
In a bowl add flour, yeast, baking soda, salt, sugar, oil and yogurt.
Mix all these ingredients well, gradually add water and knead soft tacky dough.
Knead dough well on a slightly floured surface. Grease it with oil.
Cover it and set aside for at least 2 to 3 hours.
Take dough, knead it well again then divide it into 4 equal sizes and make balls.
Cover them again with damp cloth and rest it for 15 to 20 minutes.
Take one ball and roll it out and punch marks with a fork.
Heat your flat pan and place naan on a flat pan and cook on low medium flame from both sides for 4 to 5 minutes.
Now spread pizza sauce evenly in the center of naan and brush egg wash on edges.
Add some mozzarella cheese, K&N’s Tikka topping, cheddar cheese and top it with olives, capsicum, red bell pepper, jalapenos and sweet corns properly.
Lastly cover it with mozzarella cheese, cheddar cheese and sprinkle oregano on top.
Now cover the pan and cook it on low flame for 10 to 15 minutes or until the cheese melts.
Tasty tikka pizza naan are ready to serve.

Preparation time: 20 minutes
Cooking time: 25 minutes
Serving: 3-4 persons





پیزا نان ریسپی
نان بنانے کے اجزاء:
میدہ 2کپ
بیکنگ سوڈا آدھا چائے کا چمچ
چینی آدھا چائے کا چمچ
دہی 1چوتھائی کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
خمیر 1چائے کا چمچ
نیم گرم پانی ڈو گوندھنے کے لئے
پھینٹے ہوئے انڈے حسبِ ضرورت
پیزا ٹوپنگ بنانے کے اجزاء: 
K&N's Tikka Topping حسبِ ضرورت
پیزا سوس حسبِ ضرورت
کالا زیتون حسبِ ضرورت
جیلپینو حسبِ ضرورت
سرخ شملا مرچ حسبِ ضرورت
سبز شملا مرچ حسبِ ضرورت
پیاز حسبِ ضرورت
سویٹ کا رن حسبِ ضرورت
موزریلا چیز حسبِ ضرورت
چیڈر چیز حسبِ ضرورت
نان ترکیب:
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N's Tikka topping تیار کر لیں۔
ا ب ایک باؤ ل میں میدہ، خمیر، بیکنگ سوڈا، نمک، چینی، کھانے کا تیل اور دہی ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں۔
پھر تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈالیں اور نرم ڈو گوندھ کر ڈھک کر دو سے تین گھنٹے رکھ دیں۔
اب ڈو کو اچھی طرح گوندھ کر چار برابر حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑے بناکردوبارہ کپڑے سے پندرہ سے بیس منٹ ڈھک دیں۔
پھر ایک پیڑالے کر بیل لیں اور کانٹے سے اس پر نشان لگائیں۔
اب ایک پین گرم کرکے اس پر نان رکھیں اور درمیانی ہلکی آنچ پر دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح پکائیں۔
پھر اس کے درمیان پیزا سوس پھیلائیں اور کناروں پر برش سے انڈہ لگائیں۔
ا ب اس پر موزریلا چیز، K&N's Tikka topping، چیڈر چیز، کالا زیتون، سرخ، سبز شملا مرچ، جیلپینو اور سویٹ کارن ڈالیں۔
پھر اس پر موزیلا چیزاور چیڈر چیز کی تہہ لگائیں اور اس پر اوریگانو چھڑک دیں۔
اب پین کو ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ پکائیں یا جب تک چیز پگھل جائے۔
مزیدار تکہ پیزا نان تیار ہے۔
تیاری کا وقت:  20منٹ
پکانے کا وقت:  25منٹ
افراد:  3-4 


No comments

Powered by Blogger.