Header Ads

header ad

Spicy Chicken Drumsticks Recipe







Chicken drumstick is always a quick and tasty snack which we all like. This time add more crunch and spice in your 
drumsticks by coating them in Kurkure and take the taste to a next level. Give this delicious crunchy and spicy chicken drumstick recipe a try and do let us know how it turned out for you.


Spicy Chicken Drumsticks  recipe 
:Ingredients
Chicken legs 4 
Onion (finely chopped) 1/2 cup 
Coriander stems 1 tbsp 
Salt to taste 
Soy sauce 2 tbsp 
Chili sauce 3 tbsp 
Green chilies (chopped) 2 tbsp 
Red chili powder 1/4 tsp 
Black pepper powder 1/2 tsp 
Bread crumbs 1/2 cup 
Flour as required 
Egg (beaten) as required 
Kurkure (crumbed) as required 

Directions for Drumstick:
Take the chicken leg and de-bone them properly. Keep the meat and leg separately.
Now in a chopper add de-bone meat, onion, coriander roots and chop well. 
In a bowl add chopped mince, green chilies, mustard paste, chilli sauce, bread crumbs, salt, red chillies powder and soy sauce and mix well. 
In a chopper add kurkure and chop well your kurkure crumbs are ready.
Grease your hands then take the mixture and spread evenly on chicken leg bone and cover it properly by giving the drumstick shape. 
Now coat it in the flour then egg and lastly crumb in kurkure, repeat this procedure for 2 times. 
Heat oil in a pan and deep fry drumstick on low medium flame for about 6 to 8 minutes until light golden brown.
Your tasty kurkure drumsticks are ready to serve.

Preparation time: 15-20 minutes 
Cooking time: 25-30 minutes 
Serving: 4-5 persons
 سپائسی چکن ڈرم اسٹکس ریسپی
اجزاء:
چکن لیگ 4عدد
پیاز آدھا کپ
دھنیا 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
سویا سوس 2کھانے کے چمچ
چِلی سوس 3کھانے کے چمچ
سبز مرچیں 2کھانے کے چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1چوتھائی چائے کا چمچ
کالی مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
بریڈ کرمز آدھا کپ
میدہ حسبِ ضرورت
پھینٹے ہوئے انڈے حسبِ ضرورت
کُرکُرے حسبِ ضرورت
ڈرم اسٹک ترکیب:
چکن لیگ لے کر ان کی ہڈیاں نکال لیں اور گوشت سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ایک چوپر میں علیحدہ کیا ہوا گوشت، پیاز اور دھنیا ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔
پھر ایک باؤل میں چوپ کیا ہواقیمہ، سبز مرچیں، مسٹرڈ پیسٹ، چِلی سو س، بریڈ کرمز، نمک، سرخ مرچ پاؤڈر اور سویا سوس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب ایک چوپر میں کُرکُرے ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔
پھر اپنے ہاتھوں کو گریس کرکے چکن لیگ ہڈی پر تیار کیا ہوا مکسچر لگائیں اور چکن لیگ کی شکل بنا لیں۔
اب اس کو میدے میں کوٹ کرکے انڈے میں ڈِپ کریں اور آخر میں کُرکُرے کرمز میں کوٹ کریں، اسی عمل کو دو بار دہرائیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے تیار کی ہوئی ڈرم اسٹکس کو درمیانی ہلکی آنچ پر چھ سے آٹھ منٹ فرائی کرلیں۔
مزیدار سپائسی چکن ڈرم اسٹکس تیار ہیں۔
تیاری کا وقت:    15-20منٹ
پکانے کا وقت:  25-30منٹ
افراد:  4-5





No comments

Powered by Blogger.