Header Ads

header ad

Kakori Kabab | How to make Kakori Kabab Recipe | SooperRecipes




Kakori kabab easy and tasty kabab recipes which will melt in your mouth and give you amazing taste and aroma. This Eid special recipe a try and share your feedback with us. ...


Kakori Kabab
Ingredients:
Mutton ran mince 500g
Fat 80g
Papaya powder 1 tbsp
Fried onion paste 1 tbsp
Fried garlic paste 1 tsp
Poppy seed 1 tbsp
Cashew paste 1 tbsp
Nutmeg powder 2 pinch
Mace powder 2 pinch
Cloves powder 2 pinch
Black cardamom powder ¼ tsp
Green cardamom powder ½ tsp
Red chilli 1 tbsp
Turmeric 1/4 tsp
Kewra essence 1/4 tsp
Saffron 1 pinch
Salt to taste
Roasted coconut 1 tbsp 
Directions:
Soak poppy seed in water for 1 hour. In a blender add soaked poppy seeds, cashew, water as required and make a smooth paste.
In a blender add mutton mince, fat, papaya powder, fried onion, fried garlic, cashew nut, poppy seed paste, nutmeg powder, mace powder, clove powder, black cardamom powder, green cardamom powder, red chilli powder, turmeric, kewra, saffron , salt and roasted coconut.
Blend until all ingredients are well combined and refrigerate the mixture for two hours. 
Take wooden skewers and thread the mince on them. 
Grease a grill pan with oil and cook the kabab from each side until light golden brown or fully cooked. 
Your tasty kakori kababs are ready to eat.

Preparation time: 10 minutes 
Cooking time: 15-20 minutes 
Serving: 4-5 persons

 کاکوری کباب ریسپی
اجزاء:
مٹن قیمہ 500گرام
چربی 80گرام
پپیتا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
تلا ہوا پیاز 1کھانے کا چمچ
لہسن پیسٹ 1چائے کا چمچ
خشخاش 1کھانے کا چمچ
کاجوپیسٹ 1کھانے کا چمچ
جائفل 2چٹکی
لونگ پاؤڈر 2چٹکی
کالی الائچی پاؤڈر 1چوتھائی چائے کا چمچ
سبز الائچی پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
سرخ مرچیں 1کھانے کا  چمچ
ہلدی 1چوتھائی چائے کا چمچ
کیورا ایسنز 1چوتھائی چائے کا چمچ
زعفران 1چٹکی
نمک حسبِ ذائقہ
روسٹ کیا ہوا کھوپرا 1کھانے کا چمچ
ترکیب:
خشخاش کو پانی میں ایک گھنٹے کے لئے بھگو کر رکھ دیں۔
اب ایک بلینڈر میں بھگوئی ہوئی خشخاش، کاجو اور پانی ڈال کر بلینڈ کرلیں۔
پھر ایک بلینڈ ر میں مٹن قیمہ، چربی، پپیتا پاؤڈر، تلا ہوا پیاز،لہسن، کاجو خشخاش پیسٹ،جائفل، لونگ پاؤڈر، کالی الائچی پاؤڈر، سبز الائچی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، کیورا، زعفران ، روسٹ کیا ہوا کھوپرا اور نمک ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرکے اس مکسچر کو دو گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
اب لکڑی کی سیخیں لیں اور اس پر قیمہ لگاکر کباب بنا لیں۔
پھر ایک گرِل پین کو آئل سے گریس کریں اور ان کبابوں کو دونوں سائیڈوں سے لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک اچھی طرح پکا لیں۔
مزیدار کاکوری کبا ب تیار ہیں۔
تیاری کا وقت:  10منٹ
پکانے کا وقت:  15-20منٹ
افراد:  4-5 




No comments

Powered by Blogger.